Gevulde paprikabootjes

  • 4 personen

Ingrediënten:

6 middelgrote vastkokende aardappelen (ca. 600 g), geschild
100 g tuinerwten (diepvries)
3 puntpaprika’s
4 grote augurken
1 appel
1 sjalot
150 g gekookte ham (dikke plak of blokjes)
4 el mayonaise
1 el kerriepoeder
1 el fijne mosterd
4 satéprikkers
(gekleurd) papier

Voorbereiding:

1 Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de bevroren tuinerwten toe. Giet af en laat iets afkoelen. Snijd de aardappelen vervolgens in blokjes van ca. 8 mm. Verdeel ze met de tuinerwten over een lage schaal en laat tot gebruik afkoelen.

2 Halveer ondertussen de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten. Gebruik 4 mooie helften als boot. Snijd de rest in blokjes van ca. 5 mm.

3 Snijd de augurk in stukjes van 5 mm. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 5 mm. Snipper de sjalot en snijd de ham in blokjes van 5 mm. Schep alle gesneden groenten en de ham door de aardappel en voeg de mayonaise, de kerriepoeder en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

4 Knip zeilen en vlaggetjes van papier en niet of plak ze aan de satéprikkers. Maak met een ijsbolletjestang golven van de salade en zet een bolletje in de paprikabootjes. Zet de bootjes op de golven.

Tip: Kan ook goed als traktatie. Voor 20 stuks: 14 paprika’s waarvan 20 helften als bootjes, de rest vlaggetjes en vulling voor de salade. Verder 10 aardappelen, 200 g tuinerwten, 5 augurken, 2 appels, 2 sjalotten, 300 g ham, 8 el mayonaise, 2 el kerriepoeder en mosterd. Verhoudingen zijn iets anders maar anders heb je te veel. Schep op elk bootje een bolletje salade!

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten