Havermout met boerenkool, paprika en ei

  • 1 personen
  • 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 25 g havervlokken
  • 150 ml halfvolle melk (of soja-, amandel-, rijstmelk of water )
  • ½ (rode of oranje) puntpaprika
  • ½ mango, geschild
  • 1 handjevol baby-boerenkool
  • ½ tl chili flakes

Voorbereiding:

  1. Kook het ei in 6 min. zacht of in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel het. Halveer het ei in de lengte.
  2. Doe de havervlokken met de melk in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat op laag vuur 5 min. koken tot een dikke pap. Roer regelmatig. Voeg extra melk toe als je het te dik vindt.
  3. Snijd de puntpaprika in dunne ringen en de mango in dunne plakjes. Doe de havermoutpap in een kom en schep de babyboerenkool erdoor. Verdeel de puntpaprika en mango erover en leg het ei erop. Bestrooi naar smaak met de chili flakes.

Tip: Mis je toch iets zoets? Breng de havermoutpap dan op smaak met ahornsiroop, dat is lekker met boerenkool. Liever extra hartig: bestrooi met een eetlepel grof gehakte gerookte amandelen.

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten