Geroerbakte zoete puntpaprika

  • 4 personen
  • 30 min.

Ingrediënten:

400 g reuzengarnalen, gepeld
500 g krieltjes
1 citroen, schoongeboend
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
2 zoete puntpaprika’s (Sweety Pep), in ringen
3 lente-uitjes, in schuine ringetjes
5 g platte peterselie, grofgehakt

Voorbereiding:

1 Als de garnalen uit de diepvries komen, laat ze dan ontdooien. Halveer de grotere krieltjes en kook ze in ca. 15 min. beetgaar. Giet ze af.

2 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook en de garnalen toe en roerbak op hoog vuur ca. 3 min. tot de garnalen mooi roze zijn. Neem ze uit de pan, doe de puntpaprika erin en roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de krieltjes, garnalen en lente-ui toe en schep om. Breng op smaak met het citroenrasp, het –sap, zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Liever vlees? Vervang de garnalen door 400 gram in reepjes gesneden biefstuk.

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten